Ιατρείο ιλίγγου και διαταραχών ακοής

Τηλεφωνικό Κέντρο210 866 3064

Η κλινική HOSPITALity με στόχο να προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες σε θέματα που σχετίζονται με διαταραχές της ακοής έχει συμπεριλάβει στις υπηρεσίες της το Ιατρείο ιλίγγου και διαταραχών ακοής με επιστημονικά υπεύθυνο τον κ. Δημήτριο Νταβίλη ιατρό ΩΡΛ. Το ιατρείο περιλαμβάνει Ακοολογικό και Νευροωτολογικό ιατρείο.

Οι διαταραχές ακοής και ισορροπίας καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα παθολογικών καταστάσεων και ταλαιπωρούν ιδιαίτερα τους ασθενείς, οδηγώντας συχνά σε προβλήματα στην επαγγελματική και κοινωνική ζωή, αλλά και επηρεάζοντας αρνητικά την προσωπικότητα τους σε ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο.

Ο ρόλος του ΩΡΛ ιατρού είναι ο σημαντικότερος σε αυτές τις διαταραχές, καθώς μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην έγκαιρη διάγνωση και στην αποτελεσματική θεραπευτική διαχείριση των επιμέρους νοσολογικών οντοτήτων.

Η βαρηκοΐα διακρίνεται σε αγωγιμότητας και νευροαισθητήρια, ανάλογα με το αν πάσχει ο μηχανισμός αγωγής του ήχου (τυμπανική μεμβράνη, ακουστικά οστάρια κλπ) ή ο νευροαισθητηριακός μηχανισμός του έσω αυτιού (κοχλίας ή ακουστικό νεύρο).

Αντίστοιχα, οι διαταραχές ισορροπίας (ίλιγγος, αστάθεια, ζάλη κλπ), μπορούν να διακριθούν σε δύο κύριες ομάδες: τις περιφερικές, που οφείλονται σε παθολογικές καταστάσεις εντοπιζόμενες στο περιφερικό αιθουσαίο σύστημα (αίθουσα, ημικύκλιοι σωλήνες) και στις κεντρικές διαταραχές, που αναφέρονται σε παθολογικές καταστάσεις εντός του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Ακοολογικό ιατρείο

Στο ΩΡΛ ιατρείο ακοής (Ακοολογικό ιατρείο), μετά τον ενδελεχή έλεγχο με ωτοσκόπηση και την λοιπή κλινική εξέταση, διεξάγεται ο ακοολογικός έλεγχος και προσδιορίζεται η διάγνωση και το είδος της βαρηκοΐας. Πραγματοποιούνται, επίσης, οι εργαστηριακές εξετάσεις ελέγχου της ακοής και ειδικότερα: τυμπανομετρία, έλεγχος ακουστικών αντανακλαστικών μυός του αναβολέα, έλεγχος λειτουργίας ευσταχιανής σάλπιγγας, ακοομετρία καθαρών τόνων.

Νευροωτολογικό ιατρείο

Επί συμπτωμάτων ιλίγγου, στο ιατρείο ιλίγγου (Νευροωτολογικό ιατρείο) γίνεται ενδελεχής εξέταση του συστήματος ισορροπίας, της λειτουργίας των εγκεφαλικών νεύρων (συζυγιών), της λειτουργίας της παρεγκεφαλίδας και αξιολογείται η όρθια στάση και βάδιση του ασθενούς.

Εφαρμόζεται ολοκληρωμένο πρωτόκολλο διαχείρισης των ασθενών με αιθουσαίες παθήσεις περιφερικού τύπου, που περιλαμβάνει τη διάγνωση και αξιολόγηση αλλά και τη μακροχρόνια παρακολούθηση των ασθενών, με χρήση κλινικών δοκιμασιών λειτουργικού ελέγχου του αιθουσαίου συστήματος, χρήση πρότυπων κλιμάκων αξιολόγησης της ισορροπίας και της κατάστασης του αιθουσαίου συστήματος και παρακολούθησης της αποκατάστασης/κεντρικής αντιρρόπησης.

Επίσης, εφαρμόζονται  χειρισμοί επανατοποθέτησης ωτοκονίας για την αποκατάσταση του καλοήθους παροξυσμικού ιλίγγου θέσης, μίας από τις συχνότερες και σημαντικότερες νοσολογικές οντότητες – παθολογικές καταστάσεις του περιφερικού αιθουσαίου συστήματος και υλοποιούνται εξατομικευμένα θεραπευτικά πρωτόκολλα αιθουσαίας αποκατάστασης σε ιλιγγικούς ασθενείς.

Τέλος, διενεργούνται  ενδοτυμπανικές εγχύσεις, όπου απαιτείται, για την αποκατάσταση διαταραχών ακοής νευροαισθητηρίου τύπου ή χρονίων περιφερικών διαταραχών του αιθουσαίου συστήματος. 

member card

H κάρτα που σας φροντίζει

 • Εύκολη Πρόσβαση

  Εύκολη πρόσβαση

  Η κλινική λειτουργεί στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Αχαρνών στην οδό Λεμεσού 39-41, κάθετος Αχαρνών 209.

 • Αξιόπιστη ιατρική φροντίδα

  Αξιόπιστη ιατρική φροντίδα

  Ακολουθούμε τα πρότυπα ποιότητας που επιβάλλουν οι τεχνολογικές εξελίξεις στο πεδίο της σύγχρονης ιατρικής.

 • Προσιτές τιμές

  Προσιτές τιμές

  Για εμάς οι διαγνωστικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας δεν αποτελούν πολυτέλεια για λίγους.

 • Φιλικό περιβάλλον

  Φιλικό περιβάλλον

  Το προσωπικό μας είναι πάντα δίπλα σας με κατανόηση και ενσυναίσθηση και σας βοηθά με όλες τις διατυπώσεις, αιτήσεις στα ταμεία κ.λπ.

Στοιχεία επικοινωνίας

athenshospital

Διεύθυνση: Λεμεσού 39-41 (κάθετος Αχαρνών 209), Τ.Κ. 104 46, Αθήνα

Τηλ.: 210 866 3064

Email: info@hospitalityclinic.gr

Βρείτε μας στον Χάρτη

Επικοινωνήστε μαζί μας

logoWhite

Η HOSPITALity διαθέτει το κατάλληλο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό και τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να μπορούν οι ασθενείς, ακόμη και όσοι δυσκολεύονται λόγω γλώσσας ή εμπειρίας, να αξιοποιήσουν όλες τις παροχές που τους παρέχει το σύστημα υγείας χωρίς την αίσθηση πως είναι ξένοι.

Εγγραφείτε στη λίστα ενημέρωσης

Please enable the javascript to submit this form